Image 1 Image 2 Image 4 Image 5 Image 6 Image 7 Image 8 Image 9 Image 10 Image 11 Image 12

Edgars Creek House

Perched on the banks of Edgars Creek in Coburg, this house is in symphony with the natural environment. Echoing its bushland context, the house embodies a raw, earthy quality featuring a rammed earth wall and Ironbark cladding. Divided into three pavilions for living, sleeping and bathing, each pavilion borders a central courtyard which connects the house to the landscape of striking Ironbark trees and the meandering creek. This custom-built home connects seamlessly to its environment and will be sure to impress visitors for years to come.


Awards

Winner – 2020 HIA Victoria
Greensmart Award

Finalist – 2020 HIA Australia
Greensmart Award

Finalist – 2020 HIA Victoria
New Kitchen of the Year

Commendation – 2020 Houses Awards
Sustainability

Shortlisted – 2020 Houses Awards
New House Over 200㎡

Shortlisted – 2020 Victorian Architecture Award
Residential Architecture, Houses (New)

Shortlisted – 2020 INDE Awards
The Living Space

Shortlisted – 2020 Australian Interior Design Awards
Residential New

Highly Commended – 2021 IDEA Awards
Residential New

Shortlisted – Sustainability Awards
Single Dwelling (New)